Prăjitură cu bezea şi caise FOTO

prajitura cu bezea si caise jpeg

Combinaţia dintre bezea şi fructe este delicioasă, mai ales dacă e vorba de caise. Iată cum poţi să prepari un desert savuros în doar 4 paşi simpli, aşa cum este această prăjitură cu bezea şi caise! Pentru a obţine bezeaua perfectă, ţine albuşurile la temperatura camerei şi toarnă zahărul în ploaie după ce s-au făcut spumă. Taie prăjitura cu bezea, a doua zi, cu un cuţit cu vârf ascuţit pe care-l treci sub jet de apă rece.

Prăjitură cu bezea şi caise - Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluatul cu cacao 3 linguri cacao 5 ouă 100 g unt 1 cană zahăr pudră 1 cană făină 1 praf de copt 1 vârf de sare

Pentru aluatul simplu

4 gălbenuşuri

1 cană zahăr pudră

1 cană făină

100 ml ulei

Pentru umplutură

8 caise

1 borcan gem caise

Pentru bezea

4 albuşuri

160 g zahăr

1 vârf de sare

Prăjitură cu bezea şi caise - Mod de preparare

Pe blatul de lucru cerni făina, praful de copt şi cacaua. Separi ouăle. Pui albuşurile într-un bol şi le baţi spumă cu sare. Adaugi zahărul în ploaie, mixând continuu. Separat, freci gălbenuşurile cu untul topit. Încorporezi în compoziţia cu albuşuri, alternativ, amestecul de făină şi de gălbenuşuri.

image

Verşi aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie şi-l laşi la copt 10 minute. Îl scoţi, îl laşi să se răcorească şi-l ungi cu gem de caise. Speli caisele, le tai jumătăţi, le îndepărtezi sâmburii şi le aşezi în tavă.

image

Pentru aluatul simplu, freci gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, încorporezi făina cernută şi uleiul. Mixezi bine ingredientele. Torni aluatul în tavă şi laşi la cuptor 15 minute.

image

Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi sarea. Scoţi tava şi pui albuşurile. Dai din nou tava la cuptor, până când bezeaua va căpăta o culoare arămie.

image

Plăcintă cu gem de caise

Plăcintă cu gem de caise

Chec cu caise

Chec cu caise