Îţi recomandăm o prăjitură delicioasă, numai bună dacă eşti la dietă: nu are zahăr!

Ingrediente

Pentru aluat

400 g făină
200 g unt
1 praf sare
1 praf copt
1 gălbenuş
100 g îndulcitor
3 linguri cacao
2 linguri smântână

Pentru umplutură

2 linguri amidon
5 ouă
500 g brânză de vaci
50 g îndulcitor

Pentru glazură

100 ml frişcă lichidă
1 tabletă ciocolată neagră fără zahăr

Mod de preparare

Amesteci făina cu cacaua, sarea, praful de copt şi le cerni. Mixezi îndulcitorul cu untul moale până se topeşte, încorporezi gălbenuşul, smântâna şi ingredientele uscate, în ploaie. Frămânţi până se leagă, apoi aluatul obţinut îl împarţi în două bucăţi şi le dai la congelator 30 de minute.

Mixezi brânza, bine scursă, cu gălbenuşurile, amidonul şi cu îndulcitorul. Baţi spumă albuşurile, le încorporezi în amestec şi omogenizezi.

Tapetezi o tavă, razi o bucată de aluat pe fundul ei, o nivelezi şi torni umplutura. Răzuieşti peste ea restul de aluat şi o dai la cuptorul încins 40-50 de minute. O scoţi şi o laşi la răcit.

Pentru glazură, aşezi pe foc frişca până când se încălzeşte. Adaugi în ea ciocolata ruptă şi amesteci până când se topeşte, apoi o torni peste prăjitură.

Foto: Profimedia

Loading...
Evaluează articolul