Nu ştim părerea voastră, dar aceasta este una dintre cele mai bune prăjituri pe care le-am mâncat în ultima vreme. Mi s-a oferit reţeta acestei bunătăţi, şi iată rezultatul: cea mai bună prăjitură cu cremă de brânză şi pere.

Prăjitură cu cremă de brânză şi pere - Ingrediente (6 porţii)

Pentru aluat
250 g margarină
4 ouă
170 g zahăr pudră
300 g făină
1 pachet praf de copt
150 ml lapte
2 linguri cacao

Pentru umplutură
300 g pere din compot
300 ml lapte
1 pachet budincă de vanilie
200 g unt
200 g cremă de brânză
100 g zahăr

Prăjitură cu cremă de brânză şi pere - Cum se prepară

Pentru aluat, tai margarina bucăţi, o pui într-un vas, o laşi să se înmoaie la temperatura camerei, după care adaugi gălbenuşurile, zahărul şi mixezi bine. Adaugi făina cernută cu praful de copt şi amesteci. Încorporezi albuşurile bătute spumă alternativ cu laptele turnat treptat. Împarţi aluatul în două, iar o parte o amesteci cu cacaua.

Torni mai întâi aluatul alb într-o tavă de 20x30 cm unsă şi tapetată, după care pui aluatul maro şi netezeşti. Aşezi perele scurse şi tăiate bucăţi peste aluatul maro, apăsând uşor. Coci în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute, la foc potrivit, după care laşi să se răcească.

Fierbi laptele amestecat cu zahărul şi praful de budincă până se îngroaşă, pe foc mic, după care-l laşi să se răcească, amestecând constant. Adaugi untul moale, crema de brânză şi mixezi totul foarte bine. Aşezi crema peste blatul răcit şi dai la frigider ca să se întărească. Decorezi cu glazură şi tai prăjitura porţii.

Loading...