Prăjitură cu cremă de cafea şi de ciocolată
Am pregătit azi pentru voi cea mai atrăgătoare reţetă atât din pucnt de vedere al gustului cât şi al aspectului: o prăjitură cu cremă de cafea şi ciocolată. De arătat, arată ca în poză, de gustat rămâne să vedeţi singuri.
Prăjitură cu cremă de cafea şi de ciocolată - Ingrediente
300 g frişcă 100 g ciocolată neagră aşchiată
100 ml cafea concentrată
4 ouă
100 g zahăr pudră
100 g ciocolată amăruie
2 linguri cacao
150 g frişcă
150 g zahăr pudră
4 ouă
100 g unt
Prăjitură cu cremă de cafea şi de ciocolată - Cum se prepară
Se prepară crema de ciocolată frecând gălbenuşurile cu zahărul pudră până se obţine o compoziţie albă, spumoasă. Se adaugă cacaua, untul la temperatura camerei, ciocolata rasă, frişca şi albuşurile bătute spumă tare. Crema obţinută se lasă la frigider o oră. Separat, se prepară crema de cafea, frecând gălbenuşurile cu zahărul pudră, peste care se toarnă cafeaua concentrată. Se aşază compoziţia în bain-marie şi se fierbe, amestecând continuu, până se îngroaşă. După ce se răceşte, se amestecă cu albuşurile bătute spumă tare. Pentru servit, se aşază în cupe straturi de cremă de ciocolată şi cafea, alternând cu câte un strat de frişcă şi se decorează cu aşchii de ciocolată neagră. Şi gata prăjitura cu cremă de cafea şi de ciocolată.