Această prăjitură cu cremă de frişcă este foarte gustoasă şi uşor de preparat.

Ingrediente pentru prăjitură cu cremă de frişcă

6 ouă
6 linguri cu zahăr
6 linguri cu făină
unt cât o nucă pentru tavă

Pentru cremă
2 gălbenuşuri
1 lingură cacao
250 g frişcă

Pentru decor
250 g frişcă simplă
3 linguri cacao

Mod de preparare pentru prăjitură cu cremă de frişcă

Pentru pandişpan se bat ouăle întregi cu zahărul, până se transformă în cremă şi îşi dublează volumul. Se adaugă făina, se amestecă puţin şi se toarnă într-o tavă mai îngustă (circa 30x35 cm), cu pereţi mai înalţi, unsă cu puţin unt şi tapetată cu hârtie. Se coace 40 de minute, se lasă să se răcească în tavă şi se taie în trei pe orizontală.

Pentru cremă, se freacă gălbenuşurile crude cu cacaua şi apoi se amestecă uşor cu frişca. Fiecare dintre cele trei foi se presară întâi cu cacao, apoi se ung cu crema de frişcă şi se acoperă cu frişca simplă. Deasupra se presară cacao şi se porţionează prăjitură cu cremă de frişcă.

Loading...
Evaluează articolul