Dacă îţi plac dulciurile uşor acrişoare, atunci vei adora acestă prăjitură cu cremă de lămâie.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu cremă de lămâie

Pentru blat

300 g făină

50 g zahăr

100 g unt

Pentru umplutură

4 ouă

2 gălbenuşuri

1 praf de sare

300 g zahăr

150 ml suc de lămâie

2 linguri coajă de lămâie

3 linguri unt

zahăr pudră, pentru decor

felii de lămâie, pentru decor

Cum se prepară prăjitura cu cremă de lămâie

Pui hârtie într-o tavă şi dai drumul la cuptor. Amesteci făina cu untul rece şi zahărul, până obţii un aluat omogen. Întinzi o foaie, pe care o pui în tavă şi dai blatul la cuptor 15-20 de minute.

Pentru cremă, mixezi ouăle, gălbenuşurile, zahărul şi sarea până capătă o consistenţă cremoasă, după care o pui pe foc, amestecând până se îngroaşă. Adaugi zeama şi coaja de lămâie şi untul. Dai deoparte şi amesteci până se topeşte untul. Torni umplutura peste blat şi dai din nou tava la cuptor 15-20 de minute.

Laşi prăjitura la răcorit şi o decorezi cu zahăr pudră şi felii de lămâie.

Loading...