Data viitoare când vrei un desert, poţi încerca unul fără gluten. Acest pandişpan pufos cu făină de orez şi cremă de mac va fi pe placul tuturor. Este excelent cu frişcă şi topping de căpşuni, alături de o cafea sau de un ceai.

 

 

 

Reţetă realizată în studiourile SoDelicious.ro, din Oxford Gardens, Voluntari, Ilfov.

Ingrediente

  • ½ cană făină de orez
  • 30 g nuci
  • 2 linguri cacao
  • 225 g zahăr
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 5 ouă
  • 1 praf de sare

Pentru cremă

  • 350 ml lapte
  • 1 lingură zahăr
  • 2 linguri amidon
  • 1 cană seminţe de mac
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 2 linguri tărâţe de orez
  • frişcă, opţional
  • topping de căpşuni, opţional

 

Combini făina de orez, nucile măcinate, cacaua, 2 linguri de zahăr, praful de sare şi praful de copt într-un bol mare. Amesteci bine şi laşi deoparte. Mixezi albuşurile cu restul de zahăr până obţii o bezea, apoi încorporezi gălbenuşurile. Adaugi ingredientele uscate şi omogenizezi.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptor 20 de minute, la 180 °C. Scoţi blatul şi îl laşi la răcit.

Încălzeşti 200 ml de lapte într-o cratiţă, la foc mic. Separat, amesteci laptele rămas (rece) cu zahărul şi cu amidonul. Combini cele două compoziţii şi le fierbi la foc mic 3 minute. Adaugi seminţele de mac, tărâţele de orez şi esenţa de vanilie şi amesteci până obţii o compoziţie omogenă. Laşi la răcorit.

Tai pandişpanul în două, pe orizontală. Întinzi crema de mac pe un blat şi acoperi cu celălalt, apoi dai la frigider o oră. Îl porţionezi şi, dacă doreşti, decorezi cu frişcă şi cu topping de căpşuni.

Mai multe reţete de prăjituri găsiţi pe SoDelicious.ro

 

 

Loading...