Ştiai că miezul de nucă este bun pentru inimă? Consumate după fiecare masă, aceste fructe oleaginoase împiedică îngroşarea arterelor şi previn bolile de inimă. Aşa că această prăjitură cu cremă de nuci şi de vanilie este binevenită.

Prăjitură cu cremă de nuci şi de vanilie - Ingrediente (1 tavă)

1 pachet foi cremşnit

Pentru crema gălbuie
1 l lapte
2 pliculeţe zahăr vanilat
100 g amidon
3 ouă
1 cană zahăr pudră

Pentru crema de nuci
150 g miez de nucă
35 g unt
1 ou
200 ml frişcă lichidă
150 g zahăr
zahăr pudră (pentru ornat)

Prăjitură cu cremă de nuci şi de vanilie - Mod de preparare

Pentru crema deschisă la culoare, separi ouăle, baţi albuşurile, iar gălbenuşurile le freci cu zahărul pudră şi cu cel vanilat. Pui la fiert jumătate din cantitatea de lapte, iar pe cea rămasă o combini cu amidonul. Amesteci.
pasul 1

Când începe să fiarbă, adaugi gălbenuşurile cu zahăr şi apoi torni laptele cu amidon. Tot procesul necesită foc domol. Amesteci în oală până obţii o budincă (la consistenţă), apoi încorporezi albuşurile bătute spumă, puse lingură cu lingură.
pasul 2

Pentru crema de nuci, separi albuşul de gălbenuş. Topeşti untul la foc mic şi îl laşi să se răcească la temperatura camerei. Amesteci nucile cu zahărul şi le macini fin. Pui nucile măcinate într-un vas, adaugi gălbenuşul, zahărul, untul rece topit şi smântâna lichidă rece, din frigider. Amesteci până când obţii o cremă omogenă şi la sfârşit încorporezi albuşul mixat foarte bine, cu mişcări de jos în sus.
pasul 3

Într-o tavă, aşezi primul strat de foi peste care torni jumătate din cantitatea de budincă uşor călduţă. Apoi întinzi uniform crema de nuci şi iar restul de cremă de ou şi lapte. Aşezi deasupra încă o foaie şi presari zahăr pudră, apoi dai la frigider câteva ore.
pasul 4

foto: profimedia

Loading...
Evaluează articolul