Îi mulţumim lui Gabriel Sălăgean pentru această reţetă!

Ingrediente

Pentru blat

100 g zahar
150 g unt
100 g smantana
1 ou
1 plic praf de copt
800-900 g faina
Crema 7 linguri
faina 200 g
unt 200 g
zahar pudra
700 ml lapte
oaja si zeama de la 2 lamai

Mod de preparare

Se topeste mai intai zaharul intr-o cratita pana devine maroniu, apoi se stinge cu o cana de apa fierbinte si se mai lasa pe foc pana se topeste zaharul complet. Untul se amesteca cu oul, smantana si siropul de zahar ars. Apoi se omogenizeaza bine cu faina si praful de copt. Aluatul se imparte in patru si se intind patru foi. Foile se vor coace pe spatele tavii. Trecem apoi la pregatirea cremei. Faina se amesteca cu laptele si se pun pe foc pana se ingroasa compozitia, apoi se lasa la racit.Daca e nevoie, se mai adauga faina. Untul se amesteca cu zaharul si se adauga compozitiei anterioare. Se pune si zeama si coaja de lamaie. Se monteaza prajitura alternandu-se foile cu crema. Se pune la rece cateva ore si se serveste !

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Loading...