O prăjitură bogată în arome savuroase. Gustoasă şi uşor de preparat!

Ingrediente

1 pachet de foi de napolitană pentru prăjituri Lica

200 g unt
300 g zahăr
100 g nucă
100 ml lapte
2-3 linguri de cacao
1 esenţă de rom

Pentru glazură

50 g unt
85 g ciocolată (amăruie sau cu lapte, după preferinţă)
200 g zahăr pudră
1 lingură cacao
2 linguri lapte
100 g alune pisate

Mod de preparare

Pui la fiert untul împreună cu laptele, cacao, nuca şi cu zahărul. Când se topeşte zahărul, iei de pe foc şi adaugi esenţa de rom. Amesteci bine. Ungi fiecare foaie cu crema fierbinte şi presezi bine cu cealaltă foaie.

Pentru glazură, amesteci pe bain-marie toate ingredientele, în afară de zahăr. Pe acesta îl adaugi după ce ai luat glazura de pe foc şi-l încorporezi cu mixerul. Dacă se îngroaşă prea tare, adaugi puţin lapte. Amesteci în glazură şi câteva alune pisate şi decorezi prăjitura. Serveşti după 3-4 ore, ca să le dai timp foilor să se înmoaie.

Dificultate: mică
Timp de preparare: 30 de minute
Porţii: 10

Loading...