Fructele uscate sunt foarte bogate în fibre, dar conţin de trei ori mai multe calorii decât cele proaspete. Specialiştii susţin că cea mai bună opţiune rămân fructele proaspete pe care le poţi consuma ca atare sau sub formă de suc. Incercati aceasta prajitura cu fructe uscate.

Pentru 1 tavă
Preparare 120'
Dificultate medie

Ingrediente:
5 linguri caise uscate
5 linguri prune uscate fără sîmbure
5 linguri pere uscate
5 linguri smochine uscate
5 linguri kiwi uscate
200 g nuci mărunţite
50 g zahăr
50 g făină
3 ouă
1 păstaie de vanilie
1 jumătate de plic de praf de copt
1 vârf de cuţit de sare
unt pentru uns tava

Mod de preparare:

Tai fructele în bucăţi iar nucile le sfărâmi cu sucitorul şi le pui într-un bol mai mare. Adaugi făina, zahărul, sarea şi praful de copt şi amesteci.

Într-un alt bol, baţi ouăle cu păstaia de vanilie şi apoi le pui peste compoziţia cu fructe. Amesteci cu mâna foarte bine în aşa fel încât fructele să fie încorporate în aluat.

Ungi tava cu unt, pui compoziţia şi o apeşi bine pentru a nu avea goluri. Dai prajitura cu fructe uscate la cuptorul preîncălzit la 150° pentru 75 de minute. Pe la jumătatea procesului de coacere, acoperi tava cu hârtie de copt pentru a se rumeni uniform.
Scoţi prajitura cu fructe uscate din tavă numai după ce s-a răcit.

Cununa cu fructe uscate

Chec sponge cu cacao si fructe uscate

Biscuiti cu fructe uscate

Sfat: Pentru ca prăjitura să iasă bine închegată, este bine să foloseşti nucile cât mai puţin sfărâmate.

Loading...