Prăjitură cu ghimbir, miere şi lămâie

1 prajitura cu ghimbir miere si lamaie jpg jpeg

Ghimbirul va oferi acestui desert delicios o aromă aparte, care se îmbină perfect cu arome de citrice, cum ar fi lămâia. Unde mai pui că se adaugă şi mierea, astfel că această reţetă de prăjitură cu ghimbir, miere şi lămâie devine un desert savuros de preparat pentru cei dragi.

Ingrediente Prăjitură cu ghimbir, miere şi lămâie

  • 175 g de unt
  • 75 g miere
  • zeamă de lămâie
  • 175 g de făină
  •  ghimbir ras
  • 2 ouă

Pentru topping

  • O lingură de miere
  • Sucul de la o lămâie

Mod de preparare Prăjitură cu ghimbir, miere şi lămâie

Topiţi untul într-un bol înalt. Adăugaţi mierea şi sucul de la o lămâie şi amestecati bine. Încorcoraţi uşor făina şi ouăle, apoi adăugaţi şi ghimbirul. Compoziţia prăjiturii este gata.

Ungeţi o tavă de copt cu puţin unt şi turnaţi amestecul în ea. Apoi, coaceţi în cuptorul preîncălzit aproximativ 30 de minute. În timp ce prăjitura se coace, puteţi face topping-ul.

Pentru a face acest lucru, puneţi mai întâi mierea şi sucul de lămâie într-un vas la foc mediu. Când ambele ingrediente s-au încălzit puţin, amestecaţi bine şi topping-ul este gata.

Scoateţi prăjitura din cuptor după cele 30 de minute şi înţepaţi blatul cu ajutorul unei furuliţe. Turnaţi toppingul peste, astfel încât să fie absorbit şi de găurile făcute şi să pătrundă în prăjitură. 

Se lasă puţin la rece, apoi poate fi servită. 

Poftă bună!