Un desert răcoros şi delicios, prăjitura cu iaurt şi fructe de pădure.

De ce ai nevoie pentru prăjitură

350 g iaurt cremos

150 ml smântână pentru frişcă

200 g zahăr pudră

10 g gelatină

250 g fructe de pădure

1 lingurita esenţă de vanilie

10-11 pişcoturi

fructe proaspete, pentru decor

Cum se prepară prăjitura

Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Amesteci iaurtul cu zahărul până de topeşte, adaugi vanilia şi fructele tăiate bucăţele, dacă e cazul.

Mixezi smântâna, apoi încorporezi gelatina rece în frişcă şi amesteci, cu mişcări uşoare, de sus în jos, cu iaurtul.

Îmbraci în folie alimentară o formă de chec, torni compoziţia şi aşezi pişcoturile, apoi dai tava la rece peste noapte. Răstorni prăjitura pe un platou şi o decorezi cu fructe.

Loading...
Evaluează articolul