O prăjitură răcoroasă cu zmeură, perfectă pentru un sfârşit de săptămână călduros.

Ingrediente

9 linguri de unt nesărat, la temperatura camerei
1 cană zahăr
3 ouă
2 căni făină
1 lingură praf de copt
1 linguriţă sare
½ linguriţă bicarbonat de sodiu
1 cană iaurt grecesc
1 cană zmeură, proaspătă sau îngheţată

Pentru cremă

240 g cremă de brânză, la temperatura camerei
8 linguri de unt nesărat, la temperatura camerei
coaja şi zeama de la 2 lămâi
un praf de sare
4 căni zahăr pudră

Mod de preparare

Încinge cuptorul. Pregăteşte o tavă cu hârtie de copt tapetată cu făină. Bate untul cu zahărul, până când se topeşte zahărul. Adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, amestecând după fiecare adăugare.
Adaugă făina, praful de copt, sarea şi bicarbonatul de sodiu şi amestecă pentru combinare.

Bate albuşurile de ou spumă şi pune-le în aluat. Adaugă şi zmeura. Pune aluatul în tavă şi întinde-l pe toată suprafaţa şi pune tava la cuptor pentru 25-30 de minute.

După ce ai scos prăjitura din cuptor, las-o la răcit în tavă cam 10 minute, apoi scoate-o din tavă şi las.o la frigider să se răcească complet.

Pentru a prepara crema trebuie să amesteci crema de brânză cu untul. Adaugă coaja şi zeama de lămâie şi sarea şi amstecă până la combinare. Adaugă treptat zahărul pudră şi amestecă pentru combinare.

Pentru a face o prăjitură cu 4 straturi, taie blatul de prăjitură, astfel încât să obţii 4 blaturi mai subţiri. Începe punând cremă peste primul blat. Acoperă cu cel de-al doilea şi pune din nou cremă, până când ajung la ultimul blat. Pune prăjitura la frigider, pentru răcire.

Sursa: http://kitchentrialanderror.blogspot.ro

Loading...
Evaluează articolul