Dacă îţi place macul, cu siguranţă vei adora această reţetă de prăjitură.  Are un blat pufos, plin de mac, este aromată şi va dispărea de pe masă imediat.


  • Pregătire:30 min
  • Porții:6
  • Gătire:1h
  • Timp total:1H30
  • Categorie:prajituri, deserturi
Ingrediente

4 ouă
1 cană zahăr
100 ml lapte
100 ml ulei
50 g mac
2 căni făină
2 linguriţe praf de copt
1 praf de sare
1 plic zahăr vanilat
gem de caise

Pentru spuma de ouă
4 albuşuri
150 g zahăr
zeamă de lămâie

Instrucțiuni

Speli macul în mai multe ape, până când ultima rămâne curată. Într-un vas torni laptele bine încălzit, adaugi macul şi laşi deoparte să se răcorească. Separat, într-un bol, amesteci ouăle cu zahărul, praful de sare şi uleiul în fir subţire. Adaugi macul bine răcit, zahărul vanilat şi făina împreună cu praful de copt. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi dai la cuptor 45-50 de minute, până trece testul scobitorii. Pentru glazură, baţi albuşurile cu zahărul şi zeama de lămâie până când se formează o spumă tare. Scoţi tava din cuptor, pui un strat de gem de caise, peste care torni spuma tare. Mai dai la cuptor 5 minute.

Loading...
Evaluează rețeta