Prăjitură cu mac

prajitura cu mac jpeg

Dacă îţi place macul, cu siguranţă vei adora această reţetă de prăjitură.; Are un blat pufos, plin de mac, este aromată şi va dispărea de pe masă imediat.

  • Porții: 6
  • Timp total: 1H30
  • Pregătire: 30 min
  • Gătire: 1h
  • Categorie: prajituri, deserturi

Ingrediente

4 ouă 1 cană zahăr 100 ml lapte 100 ml ulei 50 g mac 2 căni făină 2 linguriţe praf de copt 1 praf de sare 1 plic zahăr vanilat gem de caise

Pentru spuma de ouă

4 albuşuri

150 g zahăr

zeamă de lămâie

Mod de preparare

Speli macul în mai multe ape, până când ultima rămâne curată. Într-un vas torni laptele bine încălzit, adaugi macul şi laşi deoparte să se răcorească. Separat, într-un bol, amesteci ouăle cu zahărul, praful de sare şi uleiul în fir subţire. Adaugi macul bine răcit, zahărul vanilat şi făina împreună cu praful de copt. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi dai la cuptor 45-50 de minute, până trece testul scobitorii. Pentru glazură, baţi albuşurile cu zahărul şi zeama de lămâie până când se formează o spumă tare. Scoţi tava din cuptor, pui un strat de gem de caise, peste care torni spuma tare. Mai dai la cuptor 5 minute.