Cartoful ne scoate din orice încurcătură, asigurând mese consistente, ieftine şi gustoase. Dar puţini dintre noi am pregătit deserturi delicioase cu această legumă. Ce zici de o prăjitură cu mac, gem de căpşuni şi cartofi?

Ingrediente

250 g cartofi (2 cartofi potriviţi)
5 ouă
200 g unt
150 g zahăr pudră
1 esenţă de vanilie
coaja rasă de la o lămâie
50 g zahăr tos
250 g făină
1 praf de copt
100 g mac
sare

Pentru umplutură:

450 g gem de căpşuni

Pentru decor:

50 g zahăr pudră
aromatizat cu vanilie

Preparare

Fierbi cartofii curăţaţi în apă cu un praf de sare, îi scurgi, îi laşi să se răcească şi îi pasezi bine.

Mixezi untul cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie, adaugi treptat gălbenuşurile, coaja rasă de lămâie şi un vârf de cuţit cu sare.

Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul tos şi le încorporezi în amestecul de gălbenuşuri.

Adaugi cartofii pasaţi, macul, făina cernută cu praful de copt şi amesteci uşor. Pui aluatul într-o tavă medie unsă şi tapetată şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru 50 de minute, la foc mic.

Laşi să se răcească, tai blatul în două şi îl umpli cu gem. O presari cu zahăr pudră, o dai pentru o oră la rece, după care o tai bucăţi.

Loading...