Prăjitură cu mere şi scorţişoară

1 prajitura cu mere si scortisoara jpg jpeg

Desert de post, numai bun de savurat la cafea sau ca gustare între mese. Încearcă prăjitura cu mere şi cu scorţişoară, un deliciu care îţi va răsfăţa papilele gustative.

Ingrediente pentru prăjitură cu mere şi scorţişoară

  • 3 mere 
  • 3 ouă
  • 150 g margarină
  • nectar de mere
  • 60 g zahăr brun
  • 50 g făină
  • praf de copt
  • 3 linguri lapte
  • 125 g fulgi de ovăz
  • sare
  • scorţişoară

Mod de preparare prăjitură cu mere şi scorţişoară

Freacă bine margarina cu zahărul şi cu un praf de sare. Adaugă ouăle unul câte unul. Separat amestecă făina cu o linguriţă de praf de copt, pune fulgii de ovăz şi laptele. Amestecă totul până când obţii un aluat dens. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi toarnă trei sferturi din aluat. 

Curăţă merele, scoate seminţele şi taie-le felii. Aşează-le organizat peste aluatul din tavă, apoi acoperă cu restul de aluat rămas. Bagă la cuptor şi ţine aproximativ 40 de minute  până când începe să se rumenească. 

Când e aproape gata, unge prăjitura cu puţin nectar de mere şi bagă înapoi la cuptor. Pudrează cu scorţişoară din belşug şi serveşte după răcire. 

Poftă bună!