Bunica mea se pricepea să facă multe deserturi, dar preferatul era prăjitură cu miere şi banane. De câte ori ne duceam la ea, ne aştepta în bucătărie cu feliile din această prăjitură puse deja în farfurii. Am găsit reţeta, mai târziu, într-un caiet de reţete şi am păstrat-o şi am pregătit-o şi eu. Dar nu numai atât. Am adăugat reţetei vintage o notă de noutate, de proaspăt, preparând şi un topping de unt de arahide. Nu este însă obligatoriu să faci şi tu aşa.

Prăjitură cu miere şi banane. Cum se prepara odinioară desertul care ne cucerea inimile - Ingrediente

½ cană unt, moale
¾ cană miere
2 ouă
1 lingură zeamă de lămâie
3 banane coapte, făcute piure
1 linguriţă esenţă de vanilie
2 căni făină integrală
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
2 linguriţe amidon de porumb
½ linguriţă sare

Topping de unt de arahide (opţional)

⅓ cană unt moale
⅓ cană unt de arahide
1 lingură mierea
un praf de sare

Prăjitură cu miere şi banane. Cum se prepara odinioară desertul care ne cucerea inimile - Mod de preparare

Baţi untul cu mierea bine de tot până se omogenizează. Baţi, apoi, împreună cu ouăle. Încorporezi zeama de lămâie, bananele şi esenţa de vanilie.

Într-un vas separat, amesteci restul ingredientelor. Adaugi amestecul de făină peste cel de unt şi amesteci bine. Torni într-o tavă unsă cu puţin ulei şi dai la cuptor timp de 40-45 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Laşi la rece.

Dacă vrei, poţi prepara şi un topping din unt de arahide. Baţi untul cu cel de arahide, adaugi mierea şi sarea şi întinzi peste prăjitură.

Clătite cu banane, miere şi nuci

Prăjitură cu firimituri şi banane

Prăjitură cu gem şi banane

Prăjitură cu miere şi pere caramelizate

 

 

 

 

Loading...