Prăjitură cu miere şi gem, pur şi simplu delicioasă

prajitura cu miere si gem jpeg

Mierea este un remediu foarte bun împotriva afecţiunilor respiratorii, a bolilor de inimă şi pentru întărirea sistemului imunitar. În prăjituri este ingredientul care ne face să ne lingempe degete şi să mai cerem o porţie. Aşa că, iată prăjitura cu miere şi gem de care cu greu te vei sătura.

Prăjitură cu miere şi gem - Ingrediente (1 tavă)

250 g făină 3 ouă 150 g zahăr 3 linguri miere 200 g iaurt 100 ml ulei 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 praf de copt 100 g fructe confiate coajă de lămâie rasă 1 esenţă de vanilie 1 praf de sare 300 g gem de caise

200 g zahăr pudră

1 albuş

2 linguri zeamă de lămâie

1 lingură sirop de vişine

frişcă

fructe confiate

Prăjitură cu miere şi gem - Mod de preparare

Se mixează ouăle cu zahărul, mierea, zahărul vanilat şi sarea până devine o compoziţie cremoasă şi dublă ca volum. Se adaugă iaurtul, esenţa de vanilie, coaja rasă de lămâie şi uleiul treptat, mixând în continuare. La sfârşit, se adaugă făina cernută cu praful de copt.

Se împarte compoziţia în două. O parte se amestecă cu fructe confiate tăiate mărunt şi se toarnă într-o formă dreptunghiulară. Deasupra se întinde gemul de caise şi apoi se toarnă restul de aluat. Se netezeşte cu spatula şi se pune la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute.

Între timp, se bate albuşul cu zahărul pudră, adăugat treptat. Din când în când, se adaugă câte puţină zeamă de lămâie şi se bate în continuare până se termină zahărul şi zeama de lămâie, iar compoziţia devine omogenă. Pentru a da glazurii culoare, se adaugă în timpul mixării puţin sirop de vişine.

Când prăjitura s-a răcorit, se întinde glazura deasupra în strat uniform. Se lasă la rece câteva ore, apoi se porţionează şi se decorează cu frişcă şi bucăţele de fructe confiate.