Prăjitură cu miere şi nuci

1366810651 8538prajitura 20cu 20miere 20si 20nuci jpeg

Un desert cu un gust deosebit graţie ingredientelor pe care le conţine, prăjitura cu miere şi nuci este o adevărată încântare pentru papilele gustative.

Ingrediente pentru prăjitură cu miere şi nuci

Pentru blat

360 g miere de albine

150 g unt

1 ou

½ linguriţă bicarbonat

1 lingură de lapte

600 g făină

un praf de sare

Pentru umplutură

150 g unt

200 g zahăr

1 pliculeţ zahăr vanilat

2 linguri smântână

3 linguri brânză de vaci

1 lingură zeamă de lămâie

Pentru glazură

200 g nuci mărunţite

100 g miere de albine

1 lingură scorţişoară măcinată

Mod de preparare prăjitura cu miere şi nuci Într-un vas încălzit, baţi untul spumă, adaugi mierea, oul, bicarbonatul stins cu lapte, praful de sare şi făina. Amesteci totul foarte bine până se omogenizează într-un aluat. Torni compoziţia într-o formă unsă şi tapetată cu făină şi o laşi să se coacă, la foc potrivit, aproximativ 35 de minute.

Pentru umplutură, freci zahărul cu untul şi zahărul vanilat. Adaugi brânza frecată cu smântâna şi zeama de lămâie. După ce prăjitura s-a copt şi s-a răcit, o tai în două felii, pe orizontală, şi o umpli cu crema de brânză. Amesteci mierea încălzită puţin cu scorţişoara şi nucile şi le torni deasupra prăjiturii.