Prăjitură cu migdale şi miere

prajitura cu migdale si miere jpeg

Mierea este un ingredient de bază în tratarea anemiilor.Mierea polifloră (din flori de câmp) este ideală pentru persoanele care suferă din cauza anemiei. Se recomandă consumul a două linguriţe, de două ori pe zi. Vitaminele şi mineralele din miere vor fi asimilate rapid de organism, iar stările de rău provocate de anemie vor dispărea. Cura este recomandată timp de o lună de zile.

Ingrediente (2 tăvi)

400 g făină 1 linguriţă praf de copt 300 g zahăr 200 g migdale mărunţite 4 linguri esenţă de migdale 2 linguri miere 2 linguri apă de trandafiri coaja răzuită de la 1 lămâie coaja răzuită de la 1 portocală 1 lingură cacao 3 linguri apă

miere

200 g fulgi migdale

Mod de preparare

Încingi cuptorul şi tapetezi două tăvi. Amesteci făina, praful de copt şi cacaua într-un vas. Adaugi zahărul, migdalele, esenţa de migdale. Omogenizezi totul, apoi adaugi coaja de lămâie şi de portocală. Amesteci şi torni apa de trandafiri şi mierea.

Încorporezi şi adaugi cu grijă apa, lingură cu lingură, pentru a forma un aluat care nu este nici prea uscat şi nici prea moale. Udă-ţi palmele şi formează prăjituri de forma unor cârnaţi mai groşi. Pune-le în tăvi şi aplatizează-le puţin. Laşi spaţiu între ele pentru că tind să se topească şi să se mai întindă în cuptor. Laşi la copt aproximativ 25 de minute.

Le scoţi şi le laşi deoparte 2 minute. Cât sunt încă fierbinţi, le ungi cu miere şi le presari cu fulgi de migdale.