Mulţumim Gicăi Porceanu pentru această reţetă!

Ingrediente

Pentru blat
4 albusuri
125 g zahar
100 g miez de nuca macinat
o lingura de faina
un praf de sare

Pentru cremă
4 galbenusuri
un ou
125 g zahar
25 g cacao
125 g unt 82% grasime
1/2 fiola.esenta vanilie
un praf de sare

Pentru glazură
100 g ciocolata cu lapte
50 g unt
3 lg.frisca lichida

Pentru decor
miez de nuca prajit

Mod de preparare

Pentru blat, mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul in 3-4 reprize si mixam in continuare pana albusurile vor deveni ca o bezea tare si lucioasa.Amestecam nucile cu faina si le incorporam in bezea amestecand usor cu o spatula.Tapetam o tava mare( am folosit tava de la aragaz) cu hartie de copt si intindem bezeaua.Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute,pana bezeaua se va intari si va incepe sa se rumeneasca usor pe margini.

Pentru cremă, amestecam cu un tel oul,galbenusurile, zaharul,praful de sare si cacaoa cernuta. Fierbem amestecul pe baie de aburi amestecand mereu, pana compozitia se ingroasa si devine ca o budinca.Dam deoparte si adaugam untul moale si esenta.

Pentru glazură, punem la topit ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca si untul pe baie de aburi .Amestecam pana la omogenizare.

Pentru asamblare, taiem blatul (racit) in trei bucati egale, pe vericala.Pe un platou asazam prima bucata de blat si intindem jumatate din cantitatea de crema( calduta).Asezam al doilea blat si intindem restul de crema. Peste al treilea blat vom turna glazura de ciocolata. Decoram cu nuci prajite si tocate grosier. Dam prajitura la frigider si o taiem a doua zi.

Loading...