Combinaţia de fructe cu cremă de brânză a fost mai mereu pe placul nostru. Aşa că, am încercat şi de data aceasta o reţetă de prăjitură cu struguri şi cremă de brânză, o reţetă delicioasă cu care ne-am răsfăţat prietenii.

Prăjitură cu struguri şi cremă de brânză - Ingrediente

Pentru blat
3 ouă
250 g zahăr pudră
250 g făină
1/2 plic praf de copt
zeama de la o lămâie
6 linguri coniac

Pentru cremă
1 kg brânză de vaci
300 g zahăr
200 ml frişcă lichidă
întăritor pentru frişcă

Pentru decor
300 g struguri negri şi albi
2 pliculeţe gelatină

Prăjitură cu struguri şi cremă de brânză - Cum se prepară

Pentru prepararea blatului, pui într-un bol ouăle şi zahărul şi le baţi bine cu mixerul. Adaugi praful de copt combinat cu făina, zeama de lămâie şi le amesteci bine.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi laşi la cuptor 20 de minute. Când este gata, îl scoţi, îl laşi la răcit pe o farfurie şi îl însiropezi cu coniacul.

Pentru cremă, mixezi brânza scursă bine cu zahărul. Separat, baţi frişca rece, adaugi întăritorul şi mai amesteci un pic, apoi încorporezi compoziţia în brânză şi o întinzi peste blatul rece. Dizolvi gelatina în puţină apă rece. Aşezi boabe de struguri întregi sau tăiate jumătăţi pe deasupra şi torni gelatina.

Dai la frigider 3-4 ore şi serveşti rece.

Tort cu iaurt şi struguri

Minitarte cu struguri şi cremă de vanilie

Ruladă cu struguri şi brânză de vaci

Dulceaţă de struguri

Loading...