Prăjitură cu vanilie şi bezea de cocos

prajitura cu vanilie si bezea de cocos jpeg

Vara deserturile trebuie să fie răcoroase, savuroase şi foarte gustoase. Combinaţia de vanilie şi bezea de cocos merge de minune pentru zilele de vară calde, alături de o limonadă rece. Prăjitura cu vanilie şi bezea de cocos este o prăjitură fină, delicioasă şi specială. Dacă vrei să încerci ceva deosebit, iată o reţetă simplă.

Ingrediente Prăjitură cu vanilie şi bezea de cocos:

Pentru blat:

  • 300 de grame făină
  • 200 de grame zahăr
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 200 de grame unt topit
  • 4 gălbenuşuri mari
  • 200 de ml lapte
  • 1 vârf cuţit de sare
  • 1 baton de vanilie sau 2 plicuri de zahăr vanilat

Pentru bezeaua de cocos:

  • 120 de grame zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 4 albuşuri mari
  • 175 de grame nucă de cocos deshidratată
  • 1 vârf cuţit de sare

Mod de preparare Prăjitură cu vanilie şi bezea de cocos:

Făina şi praful de copt se amestecă şi se cern, apoi se pun într-un castron mare. Se adaugă 200 de grame de zahăr, untul topit, gălbenuşurile şi sarea. Laptele se încălzeşte cu batonul de vanilie sau zahărul vanilat. Dacă se pune baton de vanilie, se lasă să se răcească laptele, apoi se îndepărtează batonul.

Laptele răcit se adaugă peste făina cu zahărul, gălbenuşurile, sarea şi untul şi se mixează bine până se obţine o cremă omogenă. Se tapetează o formă de prăjitură cu unt şi făină, se pune blatul şi se lasă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20 de minute.

Între timp se face bezeaua de cocos. Albuşurile la temperatura camerei se mixează bine, împreună cu un vârf de cuţit de sare. Când începe să facă spumă mare albuşurile, se pune treptat şi zahărul, împreună cu zahărul vanilat. Apoi, se încorporează nuca de cocos treptat, fără mixer, ci folosind o paletă lată, se amestecă de sus în jos încet.

Se scoate blatul de la cuptor, se lasă 5-6 minute la răcorit, apoi se întinde repede bezeaua de cocos deasupra. Se bagă din nou la cuptor la 140 de grade pentru 15 minute. Bezeaua nu trebuie să se rumenească, deci 15 minute este de ajuns. Se scoate din cuptor, se lasă la răcit şi se decorează cu ciocolată topită pe deasupra. Poftă bună!