Unii ar putea spune că este cheesecake cu blat de negresă, alţii că este negresă cu cremă de brânză. Cert este că, dacă preparaţi aceasta prajitura cu zmeura, o veţi aprecia ca fiind una din cele mai bune prăjituri pe care aţi mâncat-o vreodată.

Ingrediente:

Pentru blat:
115 g unt
230 g ciocolată semi-dulce, fărâmiţată
250 g zahăr
3 ouă
1 linguriţă esenţă vanilie
95 g făină
¼ linguriţă sare

Pentru cremă:
230 g crema de brânză, moale (sau mascarpone)
50 g zahăr
1 gălbenuş
80 g gem de zmeură
100 g zmeură

Mod de preparare:

Crema de brânza o laşi la temperatura camerei. Topeşti untul şi ciocolata într-o cratiţă la flacără medie, amestecând în continuu. Îndepărtezi de pe foc şi laşi să se răcească la temperatura camerei. Dacă vrei să se răcească mai repede, poţi băga la frigider. Presari zahărul în ciocolată. Adaugi ouăle, unul câte unul, amestecând de fiecare dată până se încorporează perfect. Apoi adaugi şi esenţa de vanilie, făina şi sarea amestecând bine. Încingi cuptorul. Pui hârtie de copt într-o tavă. Torni aluatul, din care însă mai păstrezi, însă, un sfert de cană.

Crema de brânză sau brânza mascarpone o baţi cu mixerul, împreună cu zahărul, gălbenuşul şi gemul de zmeură până devine o compoziţie pufoasă. Iei cu lingura din mixtura de crema de brânză şi aşezi peste aluat. Torni în fir subţire restul de alut, peste crema de brânză. Cu un cuţit, creezi modelele de „vârtej“ de deasupra. Deasupra, aşezi şi fructele de zmeură.

Laşi prăjitura la copt timp de 35-40 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. După 20 de minute, acoperi prăjitura cu folie de aluminiu pentru a nu se coace prea mult şi prea repede. Laşi prajitura cu zmeura să se răcească, aproape 4 ore, înainte de a o porţiona.

Prajitura cu zmeura poate sta în frigider chiar şi o săptămână.

Desert cu zmeura

Tort de migdale cu zmeura

Chec cu gem de zmeura

Sursa: sallysbakingaddiction.com

Loading...
Evaluează articolul