Una dintre cele mai celebre reţete ruseşti îţi va transforma masa de Crăciun într-o încântare pentru papilele gustative, prăjitura Pavlova cu rodie.

De ce ai nevoie pentru prăjitura Pavlova cu rodie

6 albuşuri

250 g zahăr

1 lingură zeamă de lămâie

½ lingură esenţă de vanilie

Pentru cremă

100 g merişoare

100 g boabe de rodie

1 lingură zahăr

100 ml suc de portocală

200 g frişcă

100 g cremă mascarpone

1 lingură esenţă de vanilie

Cum se prepară prăjitura Pavlova cu rodie

Dă drumul la cuptor şi aşază hârtie de copt într-o formă rotundă de guguluf. Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul, adaugi zeama de lămâie şi esenţa de vanilie. Dai bezeaua la cuptor o oră şi jumătate.

Pentru cremă combină merişoarele cu bobiţele de rodie, o lingură de zahăr şi sucul de portocală. Lasă să fiarbă până ce siropul se îngroaşă. Pune compoziţia în blender şi pasează crema.

Baţi crema de mascarpone cu frişca şi o amesteci cu crema de fructe. Torni crema peste prăjitură şi decorezi cu merişoare şi rodie date prin zahăr pudră.

Sursa foto http://www.gastrosenses.com

Loading...