Prăjitură pufoasă cu banane

prajitura banane jpeg

Un desert delicios, prăjitura pufoasă cu banane te va cuceri de la prima degustare. Nu îţi trebuie multe ingrediente şi nici nu este foarte complicat de realizat. Cu siguranţă o vei face de câte ori vei avea ocazia.;

  • Porții: 5
  • Timp total: 1h30
  • Pregătire: 30
  • Gătire: 1h
  • Categorie: deserturi

Ingrediente

Pentru blat

300 g zahăr

60 g unt

230 g smântână

2 ouă

400 g banane, pasate

2 linguriţe esenţă de vanilie

300 g făină

1 linguriţă praf de copt

½ linguriţă sare

Pentru cremă

80 g unt, la temperatura camerei

60 g + 2 linguri smântână

½ linguriţă esenţă de vanilie

300 g zahăr pudră

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Mixezi zahărul cu untul, apoi adaugi smântâna şi ouăle. Încorporezi piureul de banane şi esenţa de vanilie. Combini cu făina, sarea şi bicarbonatul de sodiu până când obţii un amestec omogen. Pui aluatul într-un vas uns cu puţin unt. Dai la cuptor 35-40 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Laşi să se răcească complet.

Mixezi untul cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie. Adaugi treptat smântâna până când obţii o cremă pufoasă. Ungi blatul cu cremă. Nivelezi şi decorezi cu felii de banană dacă vrei. Serveşti imediat sau păstrezi la rece.

Sursa https://www.cookingclassy.com

https://www.cookingclassy.com