Prăjitură pufoasă cu piersici

prajitura piersici jpeg

Ai poftă de un desert delicios cu fructe? Încearcă reţeta prajiturii cu piersici.

Ingrediente

150 g făină, trecută prin sită

1 linguriţă praf de copt

½ linguriţă bicarbonat de sodiu

¼ linguriţă sare

½ linguriţă esenţă de vanilie

80 g unt, la temperatura camerei

130 g zahăr

2 ouă

150 g iaurt grecesc

2 piersici, feliate

Pentru crusta de deasupra

100 g zahăr

80 g făină

100 g unt

îngheţată, opţional

Mod de preparare – Prăjitură pufoasă cu piersici

Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Tapetezi o tavă circulară cu hârtie de copt. Pentru crustă, amesteci zahărul, făina şi untul sau le dai la blender. Dai la frigider.

Într-un bol, combini făina cu praful de copt, sarea şi bicarbonatul de sodiu. Separat, baţi untul, zahărul şi ouăle. Adaugi vanilia, iaurtul şi mai amesteci 1 minut. Mixezi făina în compoziţia cu ou. Torni aluatul în tavă. Aranjezi deasupra feliile de piersică. Presari crusta.

Dai la cuptor 50-60 de minute. Serveşti cu îngheţată.

Sursa https://www.eatwell101.com

https://www.eatwell101.com