Negre sau verzi, măslinele dau savoare oricărui preparat. Gustul lor bogat şi sărat este potrivit în nenumărate combinaţii.

  • Pregătire:20 min
  • Porții:2 porţii
  • Gătire:40 min
  • Timp total:1 h
  • Categorie:mancare gatita
Ingrediente
● 6 fire praz
● 3 roşii cherry
● 150 g măsline
● 3 linguri ulei
● 200 ml apă
● 3 linguriţe zeamă de lămâie
● 3 linguri pastă de tomate
● 4 linguri vin alb
● sare
● piper
● rozmarin
Mod de preparare
Îndepărtezi primele 2 foi ale prazului, îl speli şi-l tai bucăţi. Încingi uleiul în tigaie şi căleşti bucăţile de praz 3-4 minute, având grijă să le întorci.
 
Pui într-un vas de cuptor un strat de măsline, apoi unul de praz, măsline, praz şi deasupra măslinele rămase şi roşiile cherry tăiate bucăţi. Amesteci apa cu pasta de tomate, vinul, zeama de lămâie, sare şi piper, după gust. Torni sosul peste praz, aşezi rozmarin, acoperi, dai la cuptor şi laşi să se pătrundă 15-20 de minute. Dai capacul deoparte şi ţii până se rumeneşte.
Loading...