Nu trebuie să te abţii de la desert dacă este preparat fără zahăr: o reţetă savuroasă şi uşoară de pricomigdale cu ciocolată.

Dificultate medie/Preparare: 1 h 30'/15 bucăţi

Ingrediente:

6 albuşuri

200 g miez de nuci

100 g îndulcitor

30 g făină

9-10 picături esenţă de migdale

1 pliculeţ zahăr vanilat

Pentru umplutură

100 g ciocolată amăruie fără zahăr

2 linguri unt

80 ml lapte

Mod de preparare:

Pentru umplutură, torni laptele fiert peste ciocolata sfărâmată şi amesteci până se topeşte. Încorporezi untul tăiat cubuleţe şi bagi crema la frigider.

Mărunţeşti miezul de nuci cu blenderul sau îl dai prin maşina de tocat, adaugi albuşurile bătute separat cu îndulcitorul. Aşezi vasul pe aragaz, la foc mic şi le ţii până când se încălzeşte compoziţia, amestecând continuu cu o lingură de lemn. Dai de pe foc, amesteci, adaugi esenţa de migdale, făina, în ploaie şi zahărul vanilat.

Întinzi hârtie de copt într-o tavă şi, cu un poş sau cu o pungă pe care o tai la un colţ, formezi pricomigdale şi dai tava, la foc mic la cuptorul bine încins.  Le ţii până când capătă o culoare uşor arămie.

Le laşi la răcorit, dezlipeşti uşor fursecurile şi le umpli 2 câte 2 cu crema de ciocolată.

Loading...
Evaluează articolul