Ingrediente

450 g piept de curcan tocat
1 ceapă mare roşie
2 căţei de usturoi zdrobiţi
1 lingură ulei de măsline
1 linguri ghimbir proaspăt tocat
1 ardei gras roşu
1 linguriţă pudră de curry
100 ml suc de roşii
4 linguri conservă de mango (chutney)
100 ml iaurt simplu degresat
1 lingură frunze de coriandru
2 linguri pesmet
sare
ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Tai ceapa şi usturoiul mărunt, le căleşti în ulei bine încins până încep să îşi schimbe culoarea. Adaugi carnea porţionată şi continui călirea încă 2-3 minute.

Adaugi ghimbirul ras şi pudra de chilli, amesteci bine cu carnea şi laşi să fiarbă circa două minute, la foc potrivit, amestecând permanent să nu se prindă de fundul vasului. Adaugi pasta de
tomate sau o roşie tăiată mărunt şi după 1-2 minute adaugi apă cât să le acopere şi laşi să fiarbă, la foc mic, până scade sosul şi carnea este bine pătrunsă.

Separat, în alt vas, rumeneşti orezul cu puţin ulei, adaugi peste el un pahar de apă clocotită, un praf de şofran, sare, după gust, şi îl laşi să dea în 2-3 clocote. Adaugi peste orez carnea şi sosul, amesteci şi laşi să se întrepătrundă aromele. Când lichidul a dispărut, orezul este frumos înflorit şi mâncarea este gata pentru servit.

Loading...
Evaluează articolul