Preparatele indiene vor trezi simţurile gustative şi vor stimula fantezia oricărei persoane care este pasionată de nou în gastronomie. Încearcă pui Biryani şi te vei îndrăgosti de gustul lui.

Ingrediente

700 g piept de pui
500 g orez cu bobul lung
2 cepe potrivite
2 căţei de usturoi
1 linguriţă ghimbir ras
1 linguriţă pudră de chilli
2 linguri ulei
2 linguri pastă de tomate
1 praf de şofran
sare

Preparare

Tai ceapa şi usturoiul mărunt, le căleşti în ulei bine încins până încep să îşi schimbe culoarea. Adaugi carnea porţionată şi continui călirea încă 2-3 minute.

Adaugi ghimbirul ras şi pudra de chilli, amesteci bine cu carnea şi laşi să fiarbă circa două minute, la foc potrivit, amestecând permanent să nu se prindă de fundul vasului.

Adaugi pasta de tomate sau o roşie tăiată mărunt şi după 1-2 minute adaugi apă cât să le acopere şi laşi să fiarbă, la foc mic, până scade sosul şi carnea este bine pătrunsă.

Separat, în alt vas, rumeneşti orezul cu puţin ulei, adaugi peste el un pahar de apă clocotită, un praf de şofran, sare, după gust, şi îl laşi să dea în 2-3 clocote. Adaugi peste orez carnea şi sosul, amesteci şi laşi să se întrepătrundă aromele.

Când lichidul a dispărut, orezul este frumos înflorit şi mâncarea este gata pentru servit.

Loading...
Evaluează articolul