Multe reţete cu pui am mai preparat în ultima vreme! Le găseşti pe site-ul nostru, fie că preferi pieptul de pui ori pulpele ori chiar aripioarele. În josul paginii veţi găsi mai multe recomandări. Dar, această reţetă de pui cu cartofi şi broccoli este o încercare reuşită de a pune în valoare calitatea, gustul şi aroma fiecărui ingredient principal.

Pui cu cartofi şi broccoli. Reţetă la cuptor - Ingrediente

3 linguri ulei de măsline
2 linguri unt, topit
2 linguri miere
2 linguri zahăr brun
1 lingură muştar
3 căţei usturoi, pisaţi
1/2 linguriţă oregano
1/2 linguriţă busuioc
sare
piper
450 g cartofi de mici dimensiuni, tăiaţi pe jumătate
4 bucăţi de piept de pui
700 g bucheţele de broccoli
2 linguri pătrunjel, tocat

Pui cu cartofi şi broccoli. Reţetă la cuptor - Mod de preparare

Încingi cuptorul şi ungi o tavă cu puţin ulei. Într-un vas mic, amesteci 2 linguri de ulei, untul, mierea, zahăr brun, muştarul, usturoiul, oregano şi busuioc. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi puiul într-un singur strat şi ungi cu amestecul de miere fiecare bucată de pui.

Dai la cuptor şi laşi să se rumenească şi să se pătrundă carnea, timp de 25-30 de minute. În ultimele 10 minute, pui broccoli şi amesteci şi laşi să se caramelizezi puţin pe deasupra.

Serveşti imediat cu pătrunjel.

sursa: http://damndelicious.net/

Pui cu cartofi în folie de aluminiu

Ciocănele de pui la cuptor cu usturoi

Pui cu broccoli în sos de usturoi

Pulpe de pui cu legume

Loading...