Berea nu e bună numai de băut. Cu bere poţi prepara delicioase feluri de mâncare pe bază de pui. Unul dintre ele este această reţetă de pui cu ceapă în sos de bere, pe care toţi gurmanzii o vor aprecia.

Pui cu ceapă în sos de bere - Ingrediente

1 lingură unt
6 pulpe superioare de pui
sare
1 kg ceapă, tocată julien
1 lingură zahăr brun
2 frunze de dafin
2 linguriţe cimbru uscat
2 linguri muştar
1 1/2 căni bere neagră
1 cană supă în care a fiert carne de pui
piper

Pui cu ceapă în sos de bere - Mod de preparare

Topeşte untul într-o tigaie cu capac, la foc mai puternic. tamponează bucăţile de pui cu un şervet absrobant şi pune-le în tigaie cu pieliţa în jos. Sărează carnea şi lasă la rumenit pe ambele părţi. Apoi scoate-le din tigaie şi dă-le deoparte.

Scurge toată grăsimea din tigaie, dar păstrează 2 linguri din ea. Dă focul mai încet şi pune în tigaie ceapa tocată. dacă vrei, presară zahărul brun peste ceapă. Astfel, se va intensifica dulceaţa cepei. Lasă la foc încet, amestecând din când în când, până când începe să devină arămie la culoare. cam 15 minute.

Adaugă frunzele de dafin, cimbrul, muştarul, 2 linguriţe de sare şi berea peste ceapă. Adaugă bucăţile d epui şi supa şi lasă să fiarbă la foc mic.

Acoperă cu un capac şi laşi pe foc 45 de minute, apoi dă la o parte şi mai laşi pe foc până când a mai scăzut lichidul, iar carnea se ia uşşor de pe os. Asta înseamnă undeva între 45 de minute şi o oră. Potriveşte de sare şi piper. Poţi servi cu tăiţei laţi sau cartofi.

sursa: simplyrecipes.com

Cea mai simplă reţetă de orez cu pui

Paste cu pui şi ciuperci în sos de roşii

Cea mai bună reţetă de pui la cuptor cu legume de toamnă

Cele mai bune pulpe de pui la cuptor

Loading...