O mâncare apetisantă pentru a-i atrage în jurul mesei pe cei ai casei.

Ingrediente

2 pulpe de pui
4 cartofi
2 aripi de pui
2 cepe mici
2 cârnaţi
200 g ciuperci
100 g kaizer
piper
sare
ulei
500 ml bere
pătrunjel
3-4 căţei usturoi pisaţi

Mod de preparare

Speli pulpele şi aripile şi le asezonezi cu sare şi piper, apoi le dai deoparte. Tai cartofii bucăţi, iar cepele în jumătate. Cârnaţii şi kaizerul le tai bucăţele. Pui totul într-un vas, în afară de pătrunjel, ulei şi bere, şi amesteci. Torni berea peste carne şi legume, acoperi cu un capac şi dai minimum 3 ore la frigider ori până a doua zi. Ungi cu ulei o tavă, pui carnea cu tot cu legume (să ţii cont că legumele conţin apă), acoperi cu folie şi dai la cuptorul încins 40-45 de minute la foc mare (200-220 °C), pentru a se înăbuşi.

Scoţi folia de aluminiu, torni dacă mai trebuie lichid din marinată şi mai ţii până se rumenesc ingredientele. Serveşti cu pătrunjel.

Loading...