Un gust desăvârşit dulce-acrişor, pentru acest pui în sos cremos de muştar cu bacon crocant. Acrişor de la muştar, dulce de la miere. Nu-i aşa că deja v-am făcut poftă? Nu mai pierdeţi vremea şi treceţi la treabă. Nu veţi regreta!

Pui în sos cremos de muştar cu bacon crocant - Ingrediente

⅓ cană miere
3 linguri muştar (de mai bună calitate)
1½ lingură usturoi pisat
1 lingură ulei de măsline
sare
5 bucăţi piept de pui, dezosate şi fără pieliţe
½ cană bacon tocate, fără grăsime
⅓ cană smântână
1 cană lapte
1 linguriţă amidon de porumb amestecată cu 1 lingură de apă
2 linguri pătrunjel proaspăt tocat

Pui în sos cremos de muştar cu bacon crocant - Mod de preparare

Într-o farfurie adâncă, amesteci mierea, muştarul, usturoiul, uleiul şi sare după gust. Dai fiecare bucată de pui prin sos. Dai deoparte.

Încingi o tigaie la flacără medie. Prăjeşti baconul până devine crocant. Transferi pe o farfurie. În aceeaşi tigaie, rumeneşti bucăţile de pui pe fiecare parte în grăsimea lăsată de bacon (cam 3 minute pe fiecare parte).

Adaugi restul de sos de muştar rămas în tigaie, împreună cu smântâna şi laptele. Laşi să fiarbă în timp ce amesteci din când în când pentru a se combina aromele, cam 3 minute, până când se pătrunde carnea de pui. Transferă bucăţile de pui pe o farfurie.

Torni compoziţia de amidon de porumb în centrul tigăii, amestecând sosul până se mai îngroaşă. Reaşezi puiul în tigaie, şi acoperi cu sos. Presari deasupra baconul şi pătrunjelul.

Serveşti cu legume, paste, orez sau cartofi!

sursa: http://cafedelites.com/

Cele mai bune pulpe de pui la cuptor

Pui cu legume în sos de bere

Şniţel de pui cu sos

Pui cu gogoşari la cuptor

Loading...