Pui în sos cremos de verdeţuri

pui in sos jpeg

O mâncare uşoară, ce se prepară rapid şi nu conţine prea multe calorii, puiul în sos cremos de verdeţuri te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente:

4 bucăţi piept de pui 2 linguriţe ceapă pudră 2 linguriţe usturoi pudră 1 linguriţă pătrunjel tocat ½ linguriţă cimbru rozmarin, după gust ulei sare piper

Pentru sos

4 căţei de usturoi, pisaţi

1 linguriţă pătrunjel tocat

½ linguriţă cimbru

rozmarin, după gust

240 ml lapte

1 linguriţă amidon de porumb amestecat cu 1 linguriţă apă

sare

piper

Acoperi pieptul de pui cu ceapa pudră, usturoi, cimbru, pătrunjel şi rozmarin. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Îl rumeneşti într-o tigaie, în puţin ulei încins, până când îşi schimbă culoarea, aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Transferi pe o farfurie şi dai deoparte.

În aceeaşi tigaie, căleşti în puţin ulei usturoiul cu pătrunjel, cimbru şi rozmarin, aproximativ 1 minut. Adaugi laptele. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Laşi pe foc până începe să fiarbă, apoi combini cu amidonul de porumb, până ce sosul începe să se îngroaşe. Dai focul mai încet şi mai amesteci încă 1 minut. Serveşti puiul cu sos.

Sursa https://cafedelites.com