Pui picant în stil indian

pui in stil indian jpeg

Picant dar aromat, iute dar apetisant. Cam aşa ar putea fi descris în câteva cuvinte eacest fel de mâncare.

Ingrediente

1 pui tranşat şi curăţat de piele sau doar pulpe 1 lingură boabe de coriandru 1 lingură seminţe de chimen 4 căţei de usturoi 1 linguriţă boia iute de ardei 5-6 boabe de piper 1 lingură pastă de tomate ½ linguriţă scorţişoară măcinată ½ linguriţă coajă de lămâie rasă 2 linguri ulei de măsline sare

Mod de preparare

Încălzeşti într-o tigaie fără grăsime coriandrul, chimenul şi piperul, apoi le pisezi, le amesteci cu scorţişoara, boiaua, usturoiul zdrobit şi coaja de lămâie. Adaugi peste condimente câte puţin ulei, pasta de tomate şi omogenizezi. Sărezi bucăţile de carne, le ungi cu pasta de condimente, le aşezi într-un castron şi le laşi la rece 30 de minute să se aromatizeze. Prăjeşti bucăţile de carne într-o tigaie unsă cu o lingură de ulei, până se rumenesc frumos pe toate părţile, şi le serveşti calde cu un sos picant de ardei.