Pulpe de pui cu orez la cuptor

pulpe de pui cu orez jpeg

Combinaţia de carne de pui cu orez este foarte gustoasă, aşa că merită să încerci reţeta pe care ţi-o propunem astăzi.

Ingrediente

Pentru marinarea cărnii

1 linguriţă sare

1 linguriţă usturoi pudră

1 linguriţă boia

1/2 linguriţă oregano

2 linguri ulei

1/2 linguriţă piper

1 linguriţă zeamă de lămâie

Pentru restul preparatului

2 linguri ulei

1-2 cârnaţi, feliaţi

4 pulpe de pui

1 ceapă tocată

ardei iute, după gust

2 tulpini de ţelină, tocate

550 ml supă de pui, strecurată

200 g orez

pătrunjel, după gust

ceapă verde tocată, după  gust

sare

piper

Mod de preparare

Combini toate condimentele pentru marinat într-un bol şi laşi carnea deoparte cel puţin 30 de minute. Preîncălzeşti cuptorul la 176 de grade C. Într-o tigaie, rumeneşti în puţin ulei încins feliile de cârnat, până îşi schimbă culoarea. Adaugi pulpele de pui şi le laşi pe foc 2-3 minute, pe fiecare parte. Transferi pe o farfurie.

În aceeaşi tigaie, sotezi ceapa, ţelina şi ardeiul iute, 2-3 minute, până se înmoaie. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci cu orezul şi supa de pui şi laşi să fiarbă 1 minut, până aproape să dea în clocot. Aşezi peste orez pulpele de pui şi feliile de cârnat. Laşi să fiarbă încă o dată până aproape să dea în clocot. Acoperi cu un capac. Dai la cuptor 35 de minute. Înlături capacul şi mai laşi 10-15 minute, până ce orezul absoarbe tot lichidul rămas. Serevşti cu pătrunjel tocat şi ceapă verde.

Sursa https://www.thechunkychef.com