Pulpe de pui cu orez la cuptor
Combinaţia de carne de pui cu orez este foarte gustoasă, aşa că merită să încerci reţeta pe care ţi-o propunem astăzi.
Ingrediente
Pentru marinarea cărnii
1 linguriţă sare
1 linguriţă usturoi pudră
1 linguriţă boia
1/2 linguriţă oregano
2 linguri ulei
1/2 linguriţă piper
1 linguriţă zeamă de lămâie
Pentru restul preparatului
2 linguri ulei
1-2 cârnaţi, feliaţi
4 pulpe de pui
1 ceapă tocată
ardei iute, după gust
2 tulpini de ţelină, tocate
550 ml supă de pui, strecurată
200 g orez
pătrunjel, după gust
ceapă verde tocată, după gust
sare
piper
Mod de preparare
Combini toate condimentele pentru marinat într-un bol şi laşi carnea deoparte cel puţin 30 de minute. Preîncălzeşti cuptorul la 176 de grade C. Într-o tigaie, rumeneşti în puţin ulei încins feliile de cârnat, până îşi schimbă culoarea. Adaugi pulpele de pui şi le laşi pe foc 2-3 minute, pe fiecare parte. Transferi pe o farfurie.
În aceeaşi tigaie, sotezi ceapa, ţelina şi ardeiul iute, 2-3 minute, până se înmoaie. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci cu orezul şi supa de pui şi laşi să fiarbă 1 minut, până aproape să dea în clocot. Aşezi peste orez pulpele de pui şi feliile de cârnat. Laşi să fiarbă încă o dată până aproape să dea în clocot. Acoperi cu un capac. Dai la cuptor 35 de minute. Înlături capacul şi mai laşi 10-15 minute, până ce orezul absoarbe tot lichidul rămas. Serevşti cu pătrunjel tocat şi ceapă verde.
Sursa https://www.thechunkychef.com