Brânza cheddar aduce o savoare inedită acestei tarte, în timp ce broccoli îi dă o textură minunată.

Ingrediente:

Pentru aluat:

250 g făină

125 g unt rece

100 g brânză cheddar rasă

1 lingură paprika dulce

1 ou mare

2 linguri apă rece

1 praf de sare

 Pentru umplutură:

100 g bacon

300 g broccoli fiert

4 ouă

300 ml smântână lichidă

1 lingură ulei

sare, după gust

piper, după gust

Mod de preparare:

Tai cubuleţe untul şi-l amesteci cu făina până capătă o consistenţă nisipoasă. Adaugi brânza cheddar, oul, apa, paprika şi sarea. Când aluatul s-a omogenizat, îl dai la frigider o oră.

Întinzi o foaie din aluat, îl aşezi într-o formă rotundă, de tartă. Pui peste el hârtie de copt, în care aşezi un strat de bile ceramice sau de boabe uscate de fasole, şi coci aluatul 15 de minute, în cuptorul încins la 180 ºC.

Între timp, încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti baconul tăiat cubuleţe. Îl scurgi pe şerveţele de hârtie şi îl laşi la răcit.

Într-un vas baţi ouăle, adaugi smântâna, broccoli şi baconul, condimentezi cu sare şi piper. Scoţi aluatul din cuptor, îndepărtezi hârtia de copt, torni compoziţia de ouă şi broccoli. Pui din nou la cuptor şi coci încă 30 de minute, la 180 ºC.

Laşi quiche-ul să se răcească 15 minute înainte de a-l tăia.

SURSA: tasty.co

Loading...
Evaluează articolul