În zilele de post, ghiveciul sau ratatouille cu mai multe legume este o alegere uşoară şi sănătoasă.

De ce ai nevoie ca să faci ratatouille cu năut:

  • 2 conserve de 400 g roşii în bulion
  • 2 conserve x 400 g năut, scurse
  • 1 1/2 linguri ulei
  • 1 lingură usturoi tocat
  • sare
  • 220 g ceapă roşie tocată
  • 220 g ardei gras roşu tocat
  • 1 zucchini mare, tăiat cuburi de 2,5 cm
  • 1 dovlecel mare, tăiat cuburi de 2,5 cm
  • 1 vânătă mică, curăţată şi tăiată în bucăţi de 2,5 cm
  • 1 lingură oţet din vin
  • 1/2 linguriţă boia
  • 1/2 linguriţă piper negru
  • 2 linguri frunze verzi de busuioc (opţional)
  • ulei de măsline

Cum prepari ratatouille cu năut:

Strecori 1 conservă de roşii, păstrând 1/2 cană de suc. Strecori şi cealaltă conservă de roşii, dai deoparte sucul. Combini roşiile, sucul de roşii păstrat şi năutul într-un castron.

Încălzeşti 1 lingură de ulei într-o cratiţă la foc mediu-mare. Adaugi usturoiul, salt, după gust şi următoarele 5 ingredientele şi le căleşti 7-8 minute sau până se înmoaie uşor. Adaugi amestecul de roşii, sarezi, după gust, acoperi şi laşi să fiarbă 5 minute.

Ridici capacul, adaugi oţetul, boiaua şi piperul. Mai fierbi 5 minute sau până când amestecul de legume s-a îngroşat uşor. Când serveşti, stropeşti cu puţin ulei de măsline şi presari, dacă vrei, frunze de busuioc.

Sursa: http://www.cookinglight.com/recipes

Loading...