Fie că tăiaţi porcul de Crăciun sau doar îl tăiaţi de pe listă, poate aveţi totuşi poftă de nişte cârnaţi de casă fără E-uri şi fără alte adaosuri nesănătoase.

Cunoscutul bucătar bănăţean Uica Mihai ne-a dat o reţetă de cârnaţi, aşa cum se fac în pusta Banatului.
Pentru asta aveţi nevoie de:
- 10 kilograme de carne grasă de porc,
- patru linguri cu vârf de piper măcinat fin,
- trei linguri rase de enibahar pisat,
- patru linguri cu vârf de boia dulce,
- două linguri rase de boia iute,
- patru căpăţâni de usturoi pisat în mojar,
- doi litri de zeamă de oase,
- 15 metri de maţe de porc,
- doi litri de vin roşu de butuc.

Află cum se prepară cârnaţii de pustă pe adevărul.ro.

Loading...