Reţeta celor mai buni cârnaţi de pustă din Banat. Care sunt ingredientele care-i transformă într-un deliciu culinar

Cârnaţi de casă picanţi jpeg

Fie că tăiaţi porcul de Crăciun sau doar îl tăiaţi de pe listă, poate aveţi totuşi poftă de nişte cârnaţi de casă fără E-uri şi fără alte adaosuri nesănătoase.

Cunoscutul bucătar bănăţean Uica Mihai ne-a dat o reţetă de cârnaţi, aşa cum se fac în pusta Banatului. Pentru asta aveţi nevoie de: - 10 kilograme de carne grasă de porc, - patru linguri cu vârf de piper măcinat fin, - trei linguri rase de enibahar pisat, - patru linguri cu vârf de boia dulce, - două linguri rase de boia iute, - patru căpăţâni de usturoi pisat în mojar, - doi litri de zeamă de oase, - 15 metri de maţe de porc, - doi litri de vin roşu de butuc.

Află cum se prepară cârnaţii de pustă pe adevărul.ro.

Află cum se prepară cârnaţii de pustă pe adevărul.ro.