Înafară de pâine, din aluatul cu cartofi se pot prepara şi cornuleţe pufoase. Le poţi servi simple sau, dacă scoţi zahărul din compoziţie, cu o umplutură de şuncă sau de brânză sărată.

De ce ai nevoie pentru cornuleţe

300 ml lapte

100 g zahăr

8 linguri unt

100 g cartofi fierţi pasaţi

1 praf de sare

2 ouă

½ lingură drojdie uscată

700 g făină

2 linguri unt, pentru uns

Cum se prepară cornuleţele

Încălzeşti laptele, apoi îl dai deoparte şi adaugi zahărul, 6 linguri unt topit, cartofii pasaţi şi sarea. Încorporezi drojdia şi ouăle şi omogenizezi.

Cerni făina, adaugi peste ea compoziţia de lapte şi frămânţi până când obţii un aluat uşor moale. Îl laşi la crescut o oră, apoi îl împarţi în patru bucăţi egale.

Întinzi fiecare bucată sub forma unui cerc. Ungi două cercuri cu câte o lingură din untul topit şi aşezi deasupra bucăţile de aluat neunse. Presezi uşor marginile pentru a se lipi. Tai cele două bucăţi de aluat triunghiuri.  Rulezi triunghiurile şi aşezi cornuleţele într-o tavă tapetată, apoi le ungi cu unt şi le ţii la cuptor până când se rumenesc.

Sursa http://rasamalaysia.com

Loading...