Reţetă de gogoşi cu lingura

1 shutterstock 796657045 jpg jpeg

Gogoşile cu lingura sunt atât de delicioase, încât nu vei putea să te opreşti până când nu o vei mânca pe ultima. Servite simple sau cu topping, îţi vor răsfăţa garantat papilele gustative.

Ingrediente pentru gogoşi cu lingura

Pentru aluat:

  • 600 g iaurt gras (10 % grăsime)
  • 400 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 3 ouă
  • coajă de lămâie
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 praf de sare

Mod de preparare gogoşi cu lingura

Aluatul pentru gogoşi se prepară amestecând bine ouăle cu zahărul. Adaugă iaurtul şi şi mixează până când compoziţia devine omogenă. Pune praful de copt şi făina treptat, apoi coaja de lămâie.

În ulei încins, se scufundă cu ajutorul unei linguri bucăţele din aluat. După ce se rumenesc, se scot pe şerveţele de hârtie, pentru a îndepărta surplusul de ulei. 

Se pudrează cu zahăr sau se servesc cu toppingul preferat. Poftă bună! 

FOTO Shutterstock