În zilele în care ţi-ai propus să nu mânânci deloc carne, încearcă o reţetă simplă, precum această salată thailandeză de castraveţi. În doar 20 de minute, ai obţinut un preparat sănătos şi gustos.

Salată thailandeză de castraveţi – Ingrediente

450 g castraveţi, tăieţi felii mai groase
¼ linguriţă sare
¼ ceapă roşie mică, tăiată
2 linguri arahide prăjite, mărunţite
1 lingură coriandru sau pătrunjel tocat

Pentru dressing

2 linguri zahăr
2 linguri apă
4 linguri sos thailandez dulce acrişor cu ardei iute
1 lingură oţet de mere

Salată thailandeză de castraveţi – Mod de preparare

Adaugi sarea peste castraveţii tăiaţi, amesteci bine şi dai la frigider 10-15 minute. Între timp, prepari dressingul. Combini toate ingredientele pentru sosul de salată într-o cratiţă mică, le pui la fiert şi ţii pe foc până când sosul se îngroaşă puţin. Îl laşi să se răcească.

Scurgi apa sărată din castraveţi. Adaugi ceapa şi amesteci cu dressingul. La final, presari arahidele mărunţinte şi coriandrul (sau pătrunjelul) tocat. Serveşti salata thailandeză imediat.

Sursa + foto: rasamalaysia.com

Loading...