Reţetă pentru Postul Paştelui: ghiveci călugăresc

Ghiveci calugaresc de post jpeg

Celebra Sanda Marin avea în volumul Carte de Bucate şi reţeta de ghiveci călugăresc, potrivită pentru Postul Paştelui, însă după ce cartea a fost retipărită, în 1954, preparatele cu referinţe religioase, cum este şi ghiveciul de post, au fost introduse de comunişti sub forma reţetelor economice.

Potrivită pentru Postul Paştelui, această reţetă de ghiveci călugăresc conţine o întreagă gamă de legume, ceea ce o transformă într-o mâncare nu numai gustoasă, ci şi plină de vitamine. Reţetă pentru Postul Paştelui: ghiveci călugăresc. Ingrediente

2-3 cepe

1 varză (crudă sau murată)

2-3 sfecle

2-4 morcovi

10-15 măsline întregi

10-12 păstăi de fasole

1 cană mazăre boabe

1 vânătă

2 dovlecei

4-5 roşii mari sau 2 linguri bulion de roşii

1 pahar ulei

1 legătură pătrunjel

1 conopidă mică

10 boabe de piper

2 foi de dafin

sare

află modul de preparare pe adevarul.ro

adevarul.ro