Reţetă pentru Postul Paştelui: ghiveci călugăresc
Celebra Sanda Marin avea în volumul Carte de Bucate şi reţeta de ghiveci călugăresc, potrivită pentru Postul Paştelui, însă după ce cartea a fost retipărită, în 1954, preparatele cu referinţe religioase, cum este şi ghiveciul de post, au fost introduse de comunişti sub forma reţetelor economice.
Potrivită pentru Postul Paştelui, această reţetă de ghiveci călugăresc conţine o întreagă gamă de legume, ceea ce o transformă într-o mâncare nu numai gustoasă, ci şi plină de vitamine. Reţetă pentru Postul Paştelui: ghiveci călugăresc. Ingrediente
2-3 cepe
1 varză (crudă sau murată)
2-3 sfecle
2-4 morcovi
10-15 măsline întregi
10-12 păstăi de fasole
1 cană mazăre boabe
1 vânătă
2 dovlecei
4-5 roşii mari sau 2 linguri bulion de roşii
1 pahar ulei
1 legătură pătrunjel
1 conopidă mică
10 boabe de piper
2 foi de dafin
sare
află modul de preparare pe adevarul.ro