Ştii şi tu că, uneori, cele mai simple reţete sunt şi cele mai bune. Trebuie neapărat să încerci aceste paste cu ciuperci şi usturoi, scăldate în puţin unt şi îmbogăţite cu aroma inconfundabilă a parmezanului ras.

Ingrediente (6 porţii)

450 g ciuperci, feliate
6 căţei de usturoi, tocaţi
1 lingură ulei de măsline
5 linguri unt
450 g paste lungi, în formă de panglică (fettuccine)
sare, după gust
100 + 50 g parmezan ras
3 fire ceapă verde, tocate

Mod de preparare

Încingi 1 lingură de ulei de măsline şi 1 lingură de unt într-o tigaie adâncă, la foc mediu-mare. Adaugi feliile de ciuperci şi usturoiul tocat mărunt. Condimentezi cu sare şi le căleşti aproximativ 2 minute, amestecând continuu, până se înmoaie ciupercile. Guşti şi, dacă este nevoie, mai adaugi sare. Iei tigaia de pe foc.

Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe pachet. Le clăteşti cu apă rece şi le scurgi bine.

Adaugi pastele peste ciuperci, încorporezi 4 linguri de unt şi condimentezi cu ¼ linguriţă sare. Le reîncălzeşti puţin, până se topeşte untul, iar pastele sunt suficient de calde. Adaugi parmezanul ras, continui să reîncălzeşti pastele şi amesteci până se topeşte caşcavalul.

Dacă este cazul, mai adaugi sare după gust, deoarece ajută aromele să se combine: ciupercile, parmezanul, usturoiul şi untul. La final, serveşti o porţie de paste calde şi le decorezi cu ceapă verde tocată.

Sursa + foto: http://juliasalbum.com/

Paste fusilli cu spanac şi roşii

Paste cu dovlecei şi usturoi FOTO

Paste la cuptor, cu pui, praz şi mazăre

Loading...
Evaluează articolul