Reţetă rapidă: tabouleh cu conopidă, rodie şi morcovi

tabouleh cu conopida, rodie si morcovi jpeg

Dacă îţi place mâncarea libaneză, trebuie să încerci această variantă de tabouleh care, pe lângă bulgur, conţine morcov şi conopidă. În scurt timp, va deveni una dintre mâncărurile tale preferate şi vei reuşi întotdeauna să faci o bună impresie în faţa celor dragi, la mesele în familie.

Tabouleh cu conopidă şi morcovi – Ingrediente

10 g pătrunjel 20 g mentă 2 cepe verzi 1 praz 1 morcov ¼ căpăţână de conopidă ½ ţelină rădăcină 1 rodie ¼ linguriţă chimion ¼ linguriţă zahăr 600 ml apă 5 linguri de ulei de măsline 300 g bulgur ulei vegetal, pentru prăjire sare piper

Tabouleh cu conopidă şi morcovi – Mod de preparare

Toci pătrunjelul şi menta, tai ceapa verde şi prazul în rondele. Tai morcovii, conopida şi rădăcina de ţelină în bucăţi de mărimea unei nuci.

image

Scoţi seminţele de rodie şi le pui într-un bol mare. Ca să îţi fie mai uşor, mai întâi rostogoleşti fructul pe blatul de bucătărie, tai rodia în două şi ţii fiecare jumătate deasupra bolului, în timp ce loveşti coaja cu o lingură de lemn.

image

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Pentru a face supa de legume, încălzeşti puţin ulei vegetal într-o cratiţă mare. Adaugi prazul, morcovul, rădăcina de ţelină şi pătrunjelul. Sotezi legumele până se înmoaie, aproximativ 8-10 minute.

image

Condimentezi legumele cu chimion, zahăr, sare şi piper, după gust. Torni apa şi laşi să fiarbă la foc mic, dar nu da în clocot compoziţia. Laşi să fiarbă legumele aproximativ 15-20 de minute, apoi foloseşti o sită pentru a strecura supa de deoparte. O laşi deoparte să se răcească.

image

Adaugi conopida într-o tigaie termorezistentă (care rezistă la temperaturile din cuptorul tău). Torni 2 linguri de ulei de măsline şi condimentezi cu sare şi piper. Dai conopida la cuptorul încins, în prealabil, şi o laşi să se rumenească 10 minute. Apoi scoţi tigaia din cuptor şi laşi conopida să se răcească.

image

Între timp, torni supa de legume într-o cratiţă şi o fierbi la foc mic. Iei vasul de pe foc, încorporezi bulgurul şi acoperi cu un capac. Laşi bulgurul să se umfle aproximativ 15-20 de minute, până se înmoaie. Dacă este necesar, scurgi excesul de lichid.

image

Combini într-un bol mare bulgurul fiert, conopida coaptă, menta, seminţele de rodie şi ceapa verde. Condimentezi cu sare şi piper, apoi adaugi 3 linguri de ulei de măsline. Amesteci bine ca să se combine toate ingredientele. La final, serveşti salata tabouleh ca garnitură sau ca variantă de prânz sănătos.

image

Salată tabouleh cu cuşcuş (puţine grăsimi saturate)

Salată tabouleh cu cuşcuş (puţine grăsimi saturate)

Legume la grătar şi brânză feta, cu tabouleh

Legume la grătar şi brânză feta, cu tabouleh

Tabouleh cu linte verde (energie)

Tabouleh cu linte verde (energie)

Salată Tabouleh, reţeta originală

Salată Tabouleh, reţeta originală