Banana bread a apărut în Statele Unite, pe la 1870. Era o pâine dulce servită la micul dejun. În timp ea s-a răspândit în toată lumea sub diverse forme şi reţete. Noi vă oferim o variantă de banana bread cu mai puţine grăsimi, la care puteţi folosi ulei şi iaurt dietetic.

 

Reţetă simplă de banana bread -ingrediente

    3 ouă

250 g făină

400 g zahăr

125 g iaurt

125 g ulei

               coaja rasă de la o lămâie (bio)

             coaja rasă de la o portocală (bio)

    2 ml esenţă de vanilie

    1 plic de praf de copt

        zeama de la o jumătate de lămâie

Reţetă simplă de banana bread cu iaurt - mod de preparare

Separi albuşurile, le pui într-un bol şi le laşi 30 de minute. Peste gălbenuşuri pui sarea şi le amesteci, apoi adaugi iaurtul, zahărul, uleiul şi omogenizezi. Cureţi bananele şi le tai după imaginaţie în felii sau cuburi. Mixezi albuşurile şi adaugi, alternativ,  o lingură de albuş şi una de făină  în timp ce amesteci cu o spatulă de sus în jos, până termini ingredientele.   Dizolvi praful de copt şi îl torni în compoziţie, apoi incorporezi esenţa de vanilie, coaja de lămâie şi portocală. Torni jumătate din compoziţie într-o tavă în care ai aşezat hârtie de copt. Împrăştii bucăţelele de banană şi torni cealaltă parte din compoziţie. Dai la cuptorul preîncins până trece testul scobitorii.

Laşi Banana bread să se răcească o oră înainte să îl serveşti.

 

 

Loading...