Reţeta zilei de luni: Saramură de pui

saramura jpeg

Prin satele Olteniei, dacă te nimereşti la masă într-o zi de frupt, atunci ai toate şansele să ţi se pună dinainte o porţie zdravănă de... Saramură de pui, cu un bulgăre de mămăligă aurie alături şi cu un ţoi de ţuică tânără, de corcoduşe ori dude. Iată şi reţeta:

Ai trebuinţă de: 2-4 copane de pui (întregi, până la şira spinării), ardei iute (mărunţit), boia de ardei dulce, cimbru, foi de dafin, un ardei iute întreg, sare, ţuică de prună sau de corcoduşe, mujdei de usturoi, mămăliguţă, verdeţuri (pătrunjel verde, mărar).

Cum se procedează: Saramura se prepară din picioare de pui, întregi, cu tot cu partea din spate, până către şira spinării. Se curăţă bine de puf şi de pene, se spală, se sărează şi se freacă bine cu ardei iute, mărunţit, cu boia dulce, cu cimbru. Se lasă o vreme la o parte, cât să se pătrundă bine de toate miroasele.

Citeşte continuarea reţetei pe pagina ANTENA SATELOR.

ANTENA SATELOR.